Nationellt fokus på energilagringsvetenskap och teknik

Miljömålen – Årlig uppföljning av Sveriges nationella miljömål 2023 – med fokus på statliga insatser 7 HAV I BALANS SAMT LEVANDE KUST OCH SKÄRGÅRD 159 Figur 10.1a Skräp på stränder vid Bohuskusten 2012–2022. 162 Figur 10.1b Skräp på stränder runt Kattegatt och Östersjön 2012–2022. 162

Hållbar energilagring spelar en avgörande roll i dagens energilandskap, särskilt inom mikronät och decentraliserade energilösningar. Genom att lagra solenergi under dagtid, kan dessa system säkerställa en konstant energiförsörjning även när solen inte skiner. Detta gör dem idealiska för både avlägsna områden och nödsituationer, där tillgång till pålitlig energi är kritisk.

Vi erbjuder innovativa och pålitliga lösningar för energilagring som kan användas inom en rad olika områden, inklusive nödhjälp, flyttbara baser och småskaliga energinätverk. Vårt fokus är på att leverera högkvalitativa produkter som inte bara lagrar energi effektivt, utan också minskar driftkostnader och ökar effektiviteten i de system där de installeras. Våra lösningar är utformade för att vara både hållbara och ekonomiskt fördelaktiga, vilket gör dem till det bästa valet för alla typer av projekt.

För att lära dig mer om våra solenergilagringssystem och hur de kan förbättra dina projekt, tveka inte att kontakta oss på [email protected]. Vårt dedikerade team finns här för att hjälpa dig att hitta rätt lösning baserat på dina specifika behov och krav.

Om EK POWER STORAGE

EK POWER STORAGE erbjuder innovativa lösningar för hållbara energilagringstekniker och kraftfulla solenergisystem. Vi fokuserar på att leverera pålitliga lösningar för både urbana och avlägsna regioner med behov av effektiv energihantering.

Energilagring i fält

Energilagring i fält

Flexibla och robusta energilagringslösningar för avlägsna områden som kräver tillförlitlig energiförsörjning utan extern infrastruktur.

Solenergi för företag

Solenergi för företag

Integrerade solcellssystem och energilagring för företag som vill minska sina driftkostnader och öka sin hållbarhet genom grön energi.

Industriell energilösning

Industriell energilösning

Avancerade lösningar för industrin, som säkerställer pålitlig energiförsörjning och optimering av energianvändningen i energikrävande processer.

Våra avancerade energilösningar

EK POWER STORAGE specialiserar sig på solcellsdrivna mikronät och energioptimering med skräddarsydda energilagringslösningar för att möta globala energiutmaningar, oavsett område eller infrastruktur.

Projektutveckling

Vi erbjuder fullständig projektutveckling från initial design till installation, vilket säkerställer att våra lösningar passar kundens specifika behov inom energi och lagring.

Solenergi och lagring

Vi integrerar solenergi med avancerade lagringssystem för att skapa en stabil och tillförlitlig energilösning som är idealisk för både kommersiella och industriella applikationer.

Energieffektivisering

Våra energieffektiviseringstjänster minskar energiavfall och maximerar användningen av förnybar energi, vilket främjar långsiktig hållbarhet och kostnadsbesparingar.

Globalt partnerskap

Vi arbetar med globala partners för att leverera våra lösningar på internationella marknader, vilket säkerställer att våra kunder får den bästa servicen och logistikstöd världen över.

Pålitliga lösningar för energilagring, växelriktare och energihantering på plats

EK POWER STORAGE levererar avancerade system för energilagring och kraftkonvertering. Våra produkter är konstruerade för att fungera i krävande miljöer och erbjuder skalbarhet, stabilitet och effektivitet för moderna energibehov – från fristående energiskåp till kompletta lösningar för stationära system.

Energilagring för stationer

Energilagring för stationer

Utformad för fjärrstyrda nät och isolerade områden – denna lösning erbjuder stabil elförsörjning där konventionella nät saknas.

Industriell växelriktarteknik

Industriell växelriktarteknik

Växelriktare med hög kapacitet som möjliggör sömlös energihantering och stabiliserar elflödet i både nätanslutna och isolerade system.

Batterienheter för tung industri

Batterienheter för tung industri

Högpresterande energilagringsenheter skräddarsydda för energikrävande miljöer och kontinuerlig drift i industrin.

Integrerade energiskåp

Integrerade energiskåp

En komplett lösning med kombinerad växelriktare, batterilagring och kontrollmodul – perfekt för stationära installationer.

Portabel energikälla

Portabel energikälla

Kompakt energienhet med snabb uppstart – idealisk för tillfälliga arbetsplatser, byggområden och utomhusevenemang.

Smart batteriövervakning

Smart batteriövervakning

Få full kontroll över batteristatus och energiflöde med vårt intelligenta BMS-system, utrustat med realtidsanalys och fjärrstyrning.

Skalbart energilager

Skalbart energilager

Flexibla batterilösningar som kan anpassas efter ditt specifika energibehov – för bostäder, kommersiella byggnader eller industriverksamhet.

Övervakning av systemprestanda

Övervakning av systemprestanda

Analysera effektiviteten i ditt system med vår molnbaserade plattform – förbättra energihanteringen och minska kostnaderna över tid.

Miljömålen – Årlig uppföljning av Sveriges nationella miljömål …

Miljömålen – Årlig uppföljning av Sveriges nationella miljömål 2023 – med fokus på statliga insatser 7 HAV I BALANS SAMT LEVANDE KUST OCH SKÄRGÅRD 159 Figur 10.1a Skräp på stränder vid Bohuskusten 2012–2022. 162 Figur 10.1b Skräp på stränder runt Kattegatt och Östersjön 2012–2022. 162

Nationella prov

De nationella proven är ett stöd för en likvärdig och rättvis bedömning och betygssättning av en elevs kunskaper. Nationella prov Här hittar du genvägar till de mest besökta sidorna om nationella prov.

Nationella riktlinjer för tandvård

Dessutom lade vi större fokus på hälsofrämjande och sjukdomsförebyggande åtgärder. En del av dessa åtgärder ingår även i Nationella riktlinjer för prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor. De nya rekommendationerna är än mer anpassade till dig som beslutsfattare än de rekommendationer som är kvar sedan 2011.

Beskrivning av syfte, mål och framtagandet av den nationella ...

djursjukdom eller smittämne ska ske i den omfattning och på det sätt som framgår av Jordbruksverkets beslut om fastställande av den nationella övervakningsplanen. Vidare står det i SVA:s instruktion (2009:1394 med ändringar t.o.m. 2014:868), att ... Planen för 2024-2026 har fokus på vilka smittämnen och tillstånd som ska

Strategisk prioritering inom energiforskning och innovation

energiomställningen på alla nivåer i samhället – lokalt, nationellt och internationellt. Vi ansvarar för att på ett strategiskt och sammanhållet sätt finansiera forskning och innovation i nära …

Nationellt centrum för naturvetenskapernas och teknikens didaktik ...

Läs porträtt av forskare, lärare och pedagoger som arbetar inom naturvetenskapernas och teknikens didaktik. Utforska NATDID:s skriftserie, en fördjupning inom ämnesdidaktik med fokus på kemi, teknik, fysik och biologi. Hitta andra nationella resurscentrum inom naturvetenskapsämnena och teknik, skolmyndigheter och andra relevanta aktörer.

Språkcentrum för nationella minoritetsspråk | Institutet för språk och ...

Det långsiktiga målet med åtgärderna är att öka användningen av språken både på individnivå och i samhället i stort samt att främja en fungerande överföring av de nationella minoriteternas språk och kultur till nästa generation. Verka nationellt med och för språkbärare i hela landet.

Teknik

Teknik- och vetenskapshistoriska dagar 2024 Tema: Teknik och nation Nationalkommittén för teknik- och vetenskapshistoria (SNTV) hälsar välkommen till Teknik- och vetenskapshistoriska dagar den 12–14 juni 2024 i Stockholm! Konferensen kommer huvudsakligen att hållas på Tekniska museet men också på Stockholms universitet och KTH.

Framtidens energitekniker

2 · — Det kommer troligtvis inte bara vara en teknik som blir helt avgörande utan en kombination av olika tekniker som täcker in olika behov, och som kan samverka, säger …

Sveriges elektrifieringsstrategi, energilager och mikronät i fokus …

Sveriges elektrifieringsstrategi, energilager och mikronät i fokus på Framtidens Elsystem 2020 Nästa vecka, onsdag 21 oktober kl 10:00-15:15, livesänds den digitala konferensen …

Strukturering av ammoniakbärare som en unik källa för …

Målet med projektet är att etablera vetenskaplig och teknisk kunskap för att förverkliga säker lagring av säsongsenergi i form av grön ammoniak baserad på strukturerade …

Cancerdagen lyfte viktiga frågor med fokus på patienter och …

Den 2 oktober arrangerade Dagens Medicin Cancerdagen med cirka 145 personer närvarande från regioner, kommuner, akademi och intresseorganisationer. Maria Nilsson från Nationellt kompetenscentrum anhöriga (Nka) medverkade med en presentation om anhörigas situation när vården flyttar till hemmet.

Lagring av värme och kyla

KTH och Energiforsk undersöker nu möjligheten att bilda ett kompetenscentrum med fokus på lagring av värme och kyla. En internationellt unik plattform för behovsriktad forskning och …

Teknik

Teknikbordet är utvecklat av Patrik Ekerman, Peter Andersson, m.fl, på Teknikavdelningen på Gröna Lund, på initiativ av Andreas Theve. Uppgifterna har tagits fram i samarbete med Cecilia Kozma, Stefan Åminneborg och Tanja Nymark på Vetenskapens Hus och Ann-Marie Pendrill vid Nationellt Resurscentrum för fysik.Varianter av de flesta av uppgifterna på denna sida finns …

Nationella folkhälsoenkäten "Hälsa på lika villkor?"

Resultat på läns- och kommunnivå. Läns- och kommunresultaten finns i databasen Folkhälsodata och visualiseringsverktyget Folkhälsostudio. Kommunresultat finner du under rubriken Övriga data i databasens modul för Nationella folkhälsoenkäten. I redovisningen på läns- och kommunnivå används glidande fyraårsmedelvärden.

Så ska den nationella energiomställningen lyckas

Ny Teknik kommer ut på både webb och papper. På sajten nyteknik.se uppdaterar vi varje vardag med de snabbaste och mest pålitliga nyheterna och analyserna i teknik-Sverige. Att Ny Teknik skulle börja ges ut blev officiellt 17 maj 1967. Den 26 oktober samma år kom första numret ut. Tidningen är i dag en del av mediehuset Ny Teknik Group ...

Fokusområden och effektmål för nationella strategin för ...

avspeglar bästa möjliga teknik och det skydd för människors hälsa och miljön som behövs. NV Kvalitetssäkrad kontroll - utsläpp till vatten • Ökad kunskap om och förbättrad kvalitet på provtagning och flödesmätning vid avloppsreningsverk. En god egenkontroll och tydliga kontrollprogram medför ökad lagefterlevnad. NV

Miljömålen Årlig uppföljning av Sveriges nationella miljömål 2021 …

Miljömålen – Årlig uppföljning av Sveriges nationella miljömål 2021 – Med fokus på statliga insatser NV-rapport 6968 2021 Miljömålen Årlig uppföljning av Sveriges ... Tabell 11.1 Bevarandestatus för våtmarker i olika regioner 2013 och 2019 289 Tabell 11.2 Påverkan på Agenda 2030 av åtgärder inom Myllrande våtmarker 2020 ...

Teknikprogrammet (TE)

Har du ett intresse för teknik och vill lära dig mer om teknikutveckling? Då ska du välja teknikprogrammet. Läs mer här! ... Om du har lätt för de ämnen som är fokus på programmet kanske du inte kommer tycka att det är så svårt. Om du har svårt för till exempel matematik, teknik och fysik kanske du tycker att det är svårare.

Cancerdagen lyfte viktiga frågor med fokus på patienter och …

Cancerdagen lyfte viktiga frågor med fokus på patienter och anhöriga 2024-10-09 Maria Nilsson från Nka (till höger) tillsammans med Ulrica Langegård och moderator Petra Hedbom. Den 2 oktober arrangerade Dagens Medicin Cancerdagen med cirka 145 personer närvarande från regioner, kommuner, akademi och intresseorganisationer.

Nationellt folkhälsomål och målområden

Det folkhälsopolitiska ramverket består av ett övergripande, nationellt folkhälsopolitiskt mål och åtta målområden. Det övergripande målet för folkhälsopolitiken har ett tydligt fokus på jämlik hälsa. Målet är att folkhälsopolitiken ska skapa samhä;lleliga förutsättningar för en god och jämlik hälsa i hela befolkningen och sluta de påverkbara h ...

Nationellt stöd till kommunerna vid införande och användning av …

(S2018/02375/FST) att samordna, utforma och tillgängliggöra ett nationellt stöd riktat till kommunerna, för införande och användning av digital teknik, så som välfärdsteknik och digitala tjänster. Målgruppen är chefer i verksamheter inom socialtjänst och kommunal hälso- och sjukvård samt förvaltningsledning. Uppdragets

Om Nepp

sektorkoppling mellan energisystemet och transport-, industri- och värmesektorn; nationellt och internationellt ifrågasättanden kring biobränslenas klimatneutralitet och hållbarhet. Nepps fem …

Hållbar industri, innovationer och infrastruktur

2 · Läs om Mål 9: Hållbar industri, innovationer och infrastruktur här. En fungerande och stabil infrastruktur är grunden för alla framgångsrika samhällen. För att möta framtida utmaningar som vi människor och vår planet står inför måste våra industrier och infrastrukturer göras mer inkluderande och hållbara.

Ny tekniks påverkan på teknikundervisning

Lex Fridman (datavetare och poddcast-värd) och Max Tegmark (Professor i fysik med fokus på kopplingen mellan fysik och AI) diskuterar i vilken riktning den nya AI-tekniken kan ta mänskligheten och de stora bekymmer mänskligheten står inför. Max Tegmark: The Case for Halting AI Development | Lex Fridman Podcast #371 ( )

Energilagring lyser upp vägen mot en förnybar framtid

Om utvecklingsländer förväntas ta samma tekniksteg som industriländer redan har gjort kan resan dock bli både lång, dyr och leda till stora koldioxidutsläpp. Lösningen på den här globala …

Förskoledidaktik med fokus på naturvetenskap och teknik

Forskning om naturvetenskap och teknik i förskolan . Strre delen av den forskning som har fokus på frskolefrågor och naturvetenskap i Sverige bedrivs ute i frskolor, ofta av forskare tillsammans med frskollärarna och arbetslagen. Vad det gäller forskning om naturvetenskap och teknik som innehåll i frskolan kan den sägas vara under . 1

Vägledning om samverkan inför prövning enligt nationella planen

Om samverkan. Under den närmsta 20-årsperioden ska majoriteten av Sveriges vattenkraftverk med tillhörande regleringsdammar förses med moderna miljövillkor tta ska ske på ett samordnat sätt i enlighet med den tidsplan som följer av bilagan till förordningen (1998:1388) om vattenverksamheter (nedan vattenverksamhetsförordningen) samt utifrån den …

Kompetenscentrum

Tillsammans med företag, offentlig sektor och akademi finansierar Energimyndigheten elva kompetenscentrum under 2022 till 2026. Kompetenscentrumen …

Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik | Förskoleforum

Nationellt resurscentrum för biologi och bioteknik (Bioresurs) startade 2002 med ett nationellt uppdrag från Utbildningsdepartementet och Uppsala universitet. Det övergripande målet för Bioresurs är att bidra till att lärare i förskola, skola och vuxenutbildning får en höjd kompetens och ökat intresse för biologi och bioteknik.

Agenda 2030 och globala hållbarhetsmålen

Agenda 2030 för hållbar utveckling består av 17 globala mål för en bättre värld. Det är en handlingsplan för en hållbar framtid för människor och för vår jord. Sveriges miljömål beskriver vilka utmaningar som finns på den nationella nivån när det gäller just miljömässig hållbarhet.

Förskoledidaktik med fokus på naturvetenskap och teknik

Forskning om naturvetenskap och teknik i förskolan Större delen av den forskning som har fokus på förskolefrågor och naturvetenskap i Sverige bedrivs ute i förskolor, ofta av forskare tillsammans med förskollärarna och arbetslagen. Vad det gäller forskning om naturvetenskap och teknik som innehåll i förskolan kan den sägas vara under

Om AI-kommissionen, och fokus på användaren — …

Idag levererade AI-kommissionen sin rapport "Färdplan för Sverige". Förhoppningsvis ett startskott på den AI-resa som det här landet tyvärr skjutit för länge på. Extra glädjande i rapporten är att man inte enkom fokuserar på teknik och infrastruktur utan att där också ges utrymme för användaren. Fö

Teknik och hållbar utveckling – NTA Skolutveckling

Tema Teknik och hållbar utveckling. I detta tema står den vardagliga tekniken och hållbar utveckling i fokus. Temat ger inspiration för att barnen ska upptäcka och göra undersökningar på förskolan och i dess närområden.

"Energiomställningen måste gå mycket snabbare"

Sverige behöver investera drygt 1 000 miljarder kronor i elnät och elproduktion till 2050. Kostnaden mellan olika vägval är inte så stor, men målkonflikter och ansvar kommer …

En antologi om biogas som drivmedel med fokus på teknik, …

En antologi om biogas som drivmedel med fokus på teknik, miljöpåverkan och samhällsnytta Ola Eriksson ... Den första delen innehåller en kunskapssammanställning med nationellt per-

Klimat

Formas använder kakor och mätverktyg för att ge dig en bättre upplevelse och göra det enklare att använda webbplatsen. Vi ber om ditt samtycke för att använda dessa kakor och mätverktyg. Du kan själv välja vilka typer av kakor som du samtycker …

Strukturomvandlingen i försäkringsbranschen med fokus på AI och ...

Strukturomvandlingen i försäkringsbranschen med fokus på AI och automation – Status och framåtblick 5 Sammanfattning Rapporten, "Strukturomvandlingen i försäkringsbranschen med fokus på AI och automation – status och framåtblick", har tagits fram av oberoende aktören Policy Impact på uppdrag av Forena i syfte att belysa hur, och om, den svenska …

Elnätens hållbara teknikutveckling och digitalisering

Syftet är att lyfta blicken med teknik, ekonomi och hållbarhet i fokus för att få fram konkreta resultat inom området som bland annat innefattar efterfrågeflexibilitet, …

Nationellt forum för trygghet i stadsrummet

Nationellt forum för trygghet i stadsrummet - fokus på integritet och etik En ny nationell mötesplats ska fokusera på hur vi kan utveckla kloka IoT-lösningar som kan att öka tryggheten i det offentliga rummet, samtidigt som individens integritet skyddas.

Tidigare:Kommer energilagringskraftverket att förlora pengar Nästa:China Power Energy Storage Professional Development Report

Förstå marknadsinformation

Experter inom energilagring, växelriktare och smarta kraftlösningar

EK POWER STORAGEs team består av branschledande specialister med djupgående kunskap inom energilagringsbatterier, växelriktare, utomhusskåp och stationsenergi. Vi utvecklar lösningar som möter dagens och morgondagens krav på tillförlitlighet, hållbarhet och intelligent energistyrning.

Erik Lundqvist – Teknisk chef för lagrings- och mikronätlösningar

Erik har över ett decennium av expertis inom energilagring och leder vårt utvecklingsteam i skapandet av batterisystem anpassade för robusta och effektiva kraftstationer. Han säkerställer att varje lösning är framtidssäker och miljövänlig.

Anna Sjöberg – Växelriktarspecialist & systemintegratör

Anna fokuserar på att integrera intelligenta växelriktare i både fristående och nätanslutna system. Hennes insatser förbättrar systemets livslängd och optimerar energiproduktionen i varje projekt.

Maria Bergström – Marknadsstrateg för energisystem globalt

Maria leder den globala marknadsföringen av våra lagringslösningar och växelriktare. Hon driver tillväxtstrategier, etablerar nya partnerskap och optimerar vår närvaro på den internationella energimarknaden.

Johan Nilsson – Expert på kundanpassade batterilösningar

Johan analyserar kundens behov och föreslår skräddarsydda batterisystem för stationära och mobila lösningar. Han erbjuder vägledning för effektiv energilagring och nyttjande i mikronät.

Sofia Karlsson – Systemutvecklare för smart energistyrning

Sofia ansvarar för utveckling av AI-baserade kontrollsystem som optimerar energiflöden i våra lagringslösningar, vilket säkerställer pålitlig drift och minimal energiförlust.

Behöver du en smart energilösning? Vi finns här för att hjälpa dig

Kundtjänst - EK POWER STORAGE

  • Måndag - Fredag, 09:30 - 17:30
  • Kina · Shanghai · Fengxian-distriktet
  • +86 13816583346
  • [email protected]

Vi tillhandahåller lösningar för batterilagring, smarta växelriktare, utomhusskåp och energihanteringssystem för bostäder, industri och stationära kraftlösningar. Kontakta oss för en konsultation.

Skicka din förfrågan idag

* Vårt team kontaktar dig inom en arbetsdag för att diskutera dina energibehov.

© EK POWER STORAGE – Alla rättigheter förbehållna. Vi tillhandahåller hållbara lösningar för energilagring och mikroel-nät som gör övergången till förnybar energi säker och pålitlig. Webbplatskarta